söndag 21 september 2014

Skorstenmurning, regn, eget rum och ketchup Skulle ha varit på Blombacka och murat färdigt på skorstenen men nu är det bara regn och regn. Äntligen har vi fått tag i rätt sorts tegelpannor också! Vi har hållit utkik hela sommaren. Så bara skorstenen blir klar så ska de upp. Får hoppas på nästa helg.


Bilderna är från ett sommarregn i JuliDet känns faktiskt riktig, riktigt bra att sitta stadigt uppe på ställningen på takåsen med sjöutsikt i lagom varmt väder. Nästan allt målningsjobb på taket är klart.  Det var en utmaning som krävde en del akrobatik eftersom läkten inte var helt ditsatt på båda sidor om taket. Jag är tacksam för träningspassen som den uppgiften innebar.


Tack vare att vi höll oss hemma så fick jag en hel dag med Timon som annars skulle ha varit hos Farmor. Vi demonterade Elvins sänglådor, jag, Elvin och Timon, mest Elvin. Det tog tid, många skruvar att lossa. Jag hann tvätta väggen och sandpappra hålen också. Nästa steg är spackling och sen blir det målning. Hoppas vara klar till månadsskiftet så att Timon kan flytta in, men vi får se. Jag satt t o m en stund och såg ett avsnitt av en TV-serie mitt på da'n. Det var länge sen. Nu när alla barn har bytt/håller på att byta rum är det minst sagt rörigt, värre än vanligt även om man inte hade kunnat tro att det var möjligt. Alla grejor som kidsen inte velat flytta med sig till sina nya respektive rum står nu i lådor eller utspritt i vardagsrummet.

Jag har även plockat tomater idag och lagt nere i tvättstugan samt tagit upp 2,5 kg och gjort tomatkross av som nu står och puttrar på spisen tillsammans med lite annat smått och gott för att så småningom bli ketchup. Röran ska mixas slät om några timmar, men eftersom det är kväll, Timon har precis somnat, så mixar jag och häller på burkar imorgon kväll efter jobbet i stället. Sen ska jag också torka lite tomater och göra mer tomatkross.

Äppelförädlingen har kommit lite i skymundan bland annat  pga av tomaterna. Jag har fryst in några påsar med äppelbitar men skulle behöva frysa in mer och göra äppelmos och torka äpplen, men vet inte om det hinns med. Dessutom har jag inga äpplen kvar. Hoppas på att det finns mer att hämta hos barnens Farmor.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar