söndag 6 december 2015

2:a Advent: Julgranen


När Jesusbarnet föddes blev alla människor, djur och träd och växter glada. Barnet föddes för att bringa ljuset tillbaka till världen. Folk kom varje dag för att se barnet och de hade alltid presenter med sig.

Tre träd växte intill stallet där barnet föddes. De såg männsikorna som kom och de ville också ge gåvor till Jesusbarnet. Palmen sa: "Jag ska välja ut mitt vackraste blad och hålla det som ett parasoll över barnet."

Olivträdet sa "Jag ger barnet doftande olja."Vad kan jag ge barnet?" frågade granen, "Du!" ropade de andra. "Du har inget att erbjuda. Dina barr skulle sticka honom, och din kåda är klibbig." Granen blev väldigt olycklig, och sa: " Ja, ni har rätt jag har inget att erbjuda barnet."

I närheten av  träden stod en ängel som hade hört allt . Ängeln tyckte synd om granen, så när det blev mörkt och stjärnorna tittade fram, bad han några av dem komma ner och vila på granens grenar. De gjorde som ängeln bett dem om, och granen lystes plötsligt upp med ett vackert sken. Och i samma ögonblick öppnade barnet sina ögon. Han hade sovit, och när det vackra skenet föll på honom log han.

Varje år firar människorna barnets födelsedag genom att ge gåvor till varandra, och varje år ställer ängeln en gran i varje hem till minne av hans första födelsedag, täckt med stjärntända ljus lyser den för barnen så som stjärnor lyste för Jesusbarnet den första julen. Åt inget annan träd ges det att få lysa över så många glada ansikten.

Fritt översatt från The Baldwin Project

1 kommentar:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera