tisdag 24 juli 2012

Nytt sytt: Hängselbyxor med Skånemotiv - Scanian bracepants


 • Nytt: Blått!
 • Bäst: De blev verkligen fina på alla sätt och vis! Gillar färgerna och att tyget är allmogeaktigt på retrovis med skånska kännetecken; pilträden, gässen, korsvirkesmönstret, dräkterna. Roligt med ett par byxor med blå botten. Det jag sytt förut har varit grönt.
 • Nja: Mönsterpassningen, här kunde jag ju också ha gjort som sist och låtit bli att ha sidsöm. Nästa gång få mudden sitta lite tajtare.
 • Material: Ett par små örngott som från början kommit från en 70-talsgardin och det där muddtyget som jag köpte för en krona. Det finns mycket kvar av det. Knappar från knapplådan.
 • Mönster: Som jag gjorde sist men utan separat smäck och med sidsöm. Något kortare ben och längre mudd, kortare hängslor och något bredare längst upp för att få med motivet på ett bra sätt.

Kom på att jag inte hade någon tröja som passar till annat än en vit men lyckades fynda en svart tröja och en gul- och vitrandig med röd mudd och halskant på Söndagens loppis, så var det löst. Annars hade jag fått sy en gul av muddtyget.

Linking up with Nicole at Frontier Dreams on Keep Calm Craft on
och Maja at Husmorsskolan on Symöte

17 kommentarer:

 1. Very sweet! I love the fabric!

  SvaraRadera
 2. Very nice! I love the happy fabric. I found you from the Frontier Dreams blog.
  ~Rachel

  SvaraRadera
 3. I just gasped with delight.
  Wow. These are adorable!

  SvaraRadera
 4. Cute!! Love that fabric it's so cheerful.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Thanks, impossibleway, Rachel, Jess and Amber! I really like the fabric too. I like the colours and the items. It feels nice when you're able too reuse something old to make something new.

   Radera
 5. Jättefina! och fin modell också :)

  SvaraRadera
 6. Love love love!! Your model is very cute :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Thanks both of you! Cannot but agree that I have a cute model.

   Radera
 7. Vilket fantastiskt tyg! Hur fint som helst! Mycket fina byxor. Är de i stumt tyg alltså? Det stramar inte då? Måste genast läsa om andra hängselbyxor du sytt.

  SvaraRadera
 8. underbara byxor och super med återbruk!

  SvaraRadera
 9. Snygga! Perfekt tyg till en barnbyxa. Vad påhittig du är.

  SvaraRadera
 10. Tack! Byxorna är i oelastiskt tyg liksom alla byxor jag sytt hitintills. Har funkat bra. Jag använder inget mönster utan har bara ritat av byxor vi redan har direkt på tyget med lite justeringar. Skönt att slippa momentet med mönsteravritning på papper. Ursprungsbyxorna är sådana som min mamma sytt en gång i tiden till mina nu vuxna brorsbarn.

  Hmm, jag är inte så road av att fixa utseendet, det tekniska, på min blogg men inser ju att jag borde ha kategorier och liknande så att det blir lättare för er att hitta speciella inlägg.

  Jag blir lycklig av återbruk!

  SvaraRadera
 11. Utrolig fine bukser!
  Skal følge med på din blogg:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för att du gillar byxorna och vill följa min blogg.

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera