tisdag 28 maj 2013

Den blomstertid nu kommer - en ledig måndag


Jag firade mig själv igår med att ta en ledig dag utan yngsta barnet. Men vad fem timmar går fort! Man kan faktiskt bli stressad av en ledig dag och allt roligt som ska hinnas med!
Från 9.30 till 11.30 höll jag på med pappersarbete och att ringa samtal som behövde göras+ att packa traderapaket och lägga upp lite nya annonser.

Sen kom jag på att jag måste hinna göra något roligt också, så jag sydde ett par sömmar på Timons midsommarkortbyxor. Sen blev jag rastlös eftersom jag ville hinna med annat kul också. Så jag började med ett pyssel som skulle ersätta flamfolket från Valborg, något lite mer somrigt. Kollade lite på datorn för att få inspiration och pysslade lite om vart annat. Resultatet blev detta gungande humlelika småfolksbarn, med smörblommor, förgätmigej och äppelblom. Det får pryda sin plats fram till skördetiden har jag tänkt mig.

Inspired by this mobile and this

Joining Nicole at Frontier Dreams for Keep Calm Craft On
and The Magic Onions for Friday's Nature Table
and Natural Suburbia for Creative Friday
Jag hade förberett marängbottnar för tårtan åt Lova och Timon. Tänkte att det skulle bli en så'n tårta som i Lilla Annas mamma fyller år, en bok som vi har. Emmy fick idén när Timon bara var jätteliten att vi skulle göra tårtan i boken  när han blev lite äldre och det har han ju blivit nu. Och den var jättegod! "Mamma hade aldrig smakat en så god tårta på någon födelsedag, sa hon", står det i boken. Jo, det stämmer, och det sa jag också. Emmy bidrog med jordgubbar som hon köpt på väg hem från skolan.


4 kommentarer:

  1. Lovely swing and cake!

    SvaraRadera
  2. that cake looks delicious and the swing is so very sweet!

    SvaraRadera