tisdag 28 maj 2013

Den blomstertid nu kommerBlombackablomningPå våren har vi haft påsk, födelsedagar, valborgsfirande, gro-tid och knopptid. Tyvärr har grotiden gått lite förbi rent konkret här hemma, vi har ännu inte sått något pga andra prioriteringar, endast uppmärksammat grotiden genom böcker och sagor.

Och nu är vi mittemellan vår och sommar eller mer åt sommar kanske? Blomstertid och maskrostid; smörblomma, förgätmigej, gullviva. Minns förra året när jag fick en maskrosrensare i födelsedagspresent. Det är så kul att rensa maskros med den! Och vi samlade maskrosor och gjorde maskroskakor och maskros saft som väl inte var någon succé men det var roligt att ge maskrosen positiv uppmärksamhet. I år blir det lite maskrossagor och rensa maskrosor bara. Och nu blommar även äppelträden! Minns äppeltiden från förra året. I år ska vi göra ännu mer äppelmos. Mmm... ser fram emot det. Tänk, vi har minst tre gigantiska äppelträd och några mindre på Blombacka (kanske fler,har inte kollat så noga)+ massor av björnbärsbuskar. Eller är det kanske vinbärsbuskar?

Äppelträden är för gamla säger Brita och Agneta men de ser i alla fall bättre ut än de vi har hemma, blommar mer och har inte en massa vattenskott eller "bölder" på stammen. Spännande nu när växtligheten inte är så diffus utan börjar ge sig tydligt till känna. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar