tisdag 11 juni 2013

Shorts och midsommarkläder
Timon behövde luftiga shorts som går ner över knäna. De här snabbsydda kommer han nog att kunna ha tills han börjar skolan. Sydda av ett örngott. Har aldrig sytt resårkanal förut, men det var ju inte svårt.

Egentligen borde jag sy på Timons midsommarkläder men jag har tappat gnistan lite inför den här midsommaren eftersom vi inte kommer att kunna fira midsommar på västkusten som vi brukar. Och vi som brukar ha det så trevligt där. Speciellt nu när vi har Timon som verkligen uppskattar och kan det här med att uppmärksamma och fira högtider. Förra midsommaren var ju en succé.

Vi vill vandra från hamnplan med flaggor i hand som vanligt ledda av folkdräktsklädde Olle Österling till dragspels-tjohej och fioliolej. Vi vill dansa kring midsommarstången vid Kämpersviks fotbollsplan och sjunga Per Sjuspring, Vi vill dansa tuppar tu. Bu-hu. Och plocka sju sorters blommor på väg hem från midsommardansen, sitta på altanen och äta jordgubbarna...

Men vi har i alla fall paxat stugan för nästa år.

Vi tänker inte lägga alltför mycket energi på att hitta något annat ställe. Har annat att fokusera på. Det måste vara enkelt. Men ändå. Det måste bli bra.

Ja, ja, en liten bit har jag kommit på midsommarklädseln  i alla fall...

En liten glimt, lite folkdräktsinspirerat hade jag tänkt mig i midsommartid.


Linking up with Nicole at Frontier Dreams for KCCO
and Maja at Husmorsskolan on Symöte


3 kommentarer:

  1. Midsommarklädseln ser ju väldigt lovande ut! Rolig blogglista du har - hittade en hel del nytt!

    SvaraRadera
  2. oh my goodness, those shorts turned out great!

    SvaraRadera
  3. Vilka roliga shorts du har sytt!

    SvaraRadera