onsdag 2 juli 2014

Tegelpannor och rabarber

 I fredags hittade Ulf äntligen en annons på tegelpannor! Åh, vad vi saknar tegelpannor! Vi kommer ingenstans utan tegelpannor! De fanns att hämta i Gunnita i Kil, så vi åkte dit, regnet öste ner, och möttes av den här fantastiska utsikten och ett trevligt par som vi stannade kvar hos i tre timmar. Emmy hjälpte till med ett mobiltelefon-problem och vi får gärna komma dit igen. Förutom inte så många tegelpannor, tyvärr, typ, två rader på släpet, fick jag plocka hur många rabarber jag ville och gärna lite till så jag tog lite till och lite till + lite frön och några med rot. Som nu är planterade på gamla stället där vi hade rabarber förut här hemma.


Nu har vi bestämt att vi måste sätta igång med taket igen i alla fall. Vi tar alla tegelpannor av en ej namnad sort, alla de jag spenderade hela förra sommaren och våren med att skrubba, och lägger upp på hus nr 1 (Blombacka). Sen flyttar vi ställningen och plockar ner och fyller på från hus nr 2, och så upp med presenning på hus nr 2, inför vintern.


Rabarbern fraktades omedelbart till svärmor för att förvandlas till saft.

...vilken anlände igår i 6 st flaskor. Vi avnjöt de första glasen idag till lunch tillsammans med pannkakor med jordgubbar och grädde
Tack, snälla Marianne!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar