tisdag 21 februari 2012

Semlor


Godaste semlorna ever, med bakpulver i degen och egen mandelmassa! Bara att mala mandel och ha i lite socker och grädde, mjölk eller vatten efter behag (jag tog grädde). Mums!

Ett gott tips (som jag inte hann med denna gång) är att blötlägga mandeln innan man maler den:
"Bönor, nötter och frön innehåller s.k. enzyminhiberare. Dessa är "negativa enzymer", med andra ord stjäl de enzymer från vår kropp när vi får i oss dem. De finns där för att skydda fröet från att bli uppätet innan de hamnat tryggt i jorden för att gro. För att bli av med det här problemet brukar man blötlägga och därmed tror fröet att det är fritt fram för tillväxt - och släpper ifrån sig alla enzyminhiberare! Plötsligt exploderar det i näring och blir väldigt proteinrikt, samt otroligt mycket mer lättsmält för vår kropp.
Så vill man ha ut maximal näring från sina nötter och frön ska man alltid, alltid blötlägga." (http://kärlekochrespekt.org/index.php?topic=6531.0
Posted by Picasa

1 kommentar:

  1. Ser gott ut! Jag avvaktar med semlorna till på fredag, hemmagjorda förstås.

    SvaraRadera