tisdag 28 augusti 2012

Nytt sytt: Midjebyxor med allmogebård


 • Nytt: Har inte sytt midjebyxor till Timon förut, men nu när det måste gå snabbt och lätt att dra ner brallorna när det blir bråttom till toan på dagis har jag tänkt prova att sy ett gäng. För det kommer att behövas många ombyten. Bara under en övergångsperiod. Sen blir det hängselbyxor igen. Hoppas jag.
 • Bäst: De blev fina till att vara midjebyxor! Och de gick snabbare att sy än hängselbrallor. Gillar att bården är allmogeaktig och passar bra ihop med det gröna. Bra att det gröna kom till användning.
 • Nja: Tycker bättre om hängselbyxor.
 • Material: Det gröna är en stuvbit från Olssons Tyger som jag tänkt kombinera med körsbärstyget som jag sytt hängselbyxor av tidigare, men jag hittade ett annat tyg som passade bättre då. Bården kommer från en gardin som jag köpt på Tradera Muddtyget är det vanliga 1-kronas tyget från Tradera. Det finns fortfarande en bra bit kvar men jag är tveksam till om den räcker till joggingbrallor åt Emmy och två tröjor åt Timon och fler muddar som jag skulle vilja. En pyjamas till hade också varit bra.
 • Mönster: Utan sidsöm ungefär som jag gjorde Emmys förra hösten efter en beskrivning på Sjalbarn. Men liksom då sänkte jag midjan fram och gjorde grensvängen större bak.
                       Linking up with Nicole at Frontier dreams on Keep Calm Craft on
and Maja at Husmorsskolan on Symöte
5 kommentarer:

 1. Vilka fina byxor! Kul användande av roligt allmogetyg.

  SvaraRadera
 2. Oh Wow! These are fantastic! I love the folk stripe!

  SvaraRadera
 3. Snygga byxor! Gillar tygkombinationen.

  SvaraRadera
 4. such sweet and comfy looking pants

  SvaraRadera
 5. Hej!

  Vilka söta byxor!

  Nu finns du med i Husmorsskolans Nya Syförenings, medlemslista också! Varmt välkommen som medlem!

  Hälsningar från Maja

  SvaraRadera