söndag 25 oktober 2015

Kaninens träd - En höstsagaKaninens träd - en höstsaga

Det var en gång en liten kanin som just hade lämnat sin mors håla och vågat sig ut på den gröna ängen för att söka egen boplats. Eftersom hon var en unge hade hon aldrig sett sommaren förut. Hon var mycket glad över att se allt som växte vid utkanten av skogen.

En dag såg hon en trädplanta spricka upp från den varma jorden. Hon bestämde sig för att plantera den i sin egen trädgård för att se hur stor den skulle bli. Kanske skulle den bli så stor och hög som de träd som växte i skogen utanför.

Efter att hon hade planterat den, kände hon sig mycket nöjd med sig själv.
Varje vecka hela den varma sommaren, vattnade den lilla kaninen  trädet .
 Så en dag efter att många veckor hade gått, tappade den lilla kaninen sin vattenkanna då hon skulle vattna trädet igen och vattnet rann ut över gräset.
"Vad har hänt?" utbrast hon.

Trädets löv var röda, guldfärgade, orange och bruna, inte friska och gröna som de alltid varit!
"Mitt stackars lilla träd, kanske har jag inte skött dig väl, kanske du är sjuk" suckade kaninen.
 Hon gick till Maskrosen och sade: "Maskros, snälla hjälp mig, något hemskt har hänt med mitt träd. Bladen som var gröna går nu i guld, orange, gult och brunt.  "Maskrosen sa" Se hur mina gula kronblad har gått i frö. Allt förändras när hösten kommer! Kom nu och gråt inte. Tala med räven, han vet bättre än jag"

 Så den lilla kaninen gick för att fråga räven om sitt träd, och räven sade "Vinden blåser kall. Jag måste gräva mig en lya djupt under trädets rötter. Kom nu och gråt inte. Prata med ekorre hon vet bättre än jag "

Så kanin gick till ekorren, men hon var upptagen med att samla nötter, så den lilla kaninen frågade hjortkalven.

"Hjortkalv, något fruktansvärt har hänt med mitt träd, bladen var gröna men nu går de i guld, orange, brunt och gult. Vad ska jag göra?"
"Mina fläckar bleknar snabbt som du ser, allt förändras på hösten. Kom nu och gråt inte, Tala med Primula hon vet bättre än jag "

Så den lilla kaninen sprang tillbaka och passerade ekorren, räven, och maskrosälvan tills hon slutligen fann Primula, vårens älva. "Primula vad ska jag göra, mitt lilla träds blad är inte gröna längre! Nu går de i guld, orange gult och brunt. Är det för att jag skött om det dåligt? "
Primula vände sig till den lilla kaninen med ett milt leende och sa "det är klart att du tagit hand om det väl. Årstider skiftar. Tid rinner som bäcken genom skogen. På sommaren var bladen gröna, men nu är det höst så bladen ändrar färg och så småningom faller de till marken. Det blir snart vinter och ditt träd kommer att bli naket men var inte ledsen. Moder Natur vet vad hon gör. Efter vintern blir det vår Det blir alltid vår efter vintern och nya små blad kommer att börja växa på grenarna. Det blir sommar igen och ditt träd kommer att vara lika grönt som det var när du planterade det i din trädgård. "¨

Den lilla kaninen var mycket tacksam och glad. Hon bjöd sina vänner till fest De dansade och sjöng. Varje djur hade med sig något från höstskörden. Solrosfrön, korn bröd, sockermajs, mogna plommon, äpplen, hasselnötter och kamomillte! De hade det trevligt tillsammans. De åt, drack och dansade runt det färgsprakande trädet. "Jag älskar mitt träd", sa den lilla kaninen, och somnade vid dess rötter.


Inspired by... (kommer inom kort när jag hittat länken)

1 kommentar: