söndag 25 mars 2012

Tingens ordning

Tror jag ska försöka fokusera övervägande på en sak i taget under en period och sen skifta och se hur det funkar. Jag börjar med prylarna; städning, röjning, försäljning. Det känns mest akut och har absolut mest påverkan på välbefinnandet just nu. Detta kan ta hur lång tid som helst men jag bestämmer en tidsram och sen blir det nå't annat som får komma främst.

Eventuellt kommer jag att testa att starta upp lite odling igen under påsklovet då jag ska vara ledig. Det blir nästa sak att satsa på. Jag vill också hinna med att sy ett par byxor till Timon innan påsk och så ska jag hjälpa Elvin lite med hans mini-trähus så att det blir klart innan påsk. Påskkycklingarna kunde ju få bo där tillfälligt tänkte vi. Sen kan jag ta lite av varje igen som jag gjort förut. Greja med prylar, städa, röja och sälja ett par dagar i veckan. Har kommit överens med Emmy att hon ska ta över det mesta av försäljningen och få procent på vinsten. Annat som delegeras här hemma är matlagning. Barnen har vars en matlagningsdag i veckan.

När det gäller odling och övrigt utejobb fortsättningsvis ska vi återinföra trädgårdsschemat från i höstas som fungerade bra, åtminstone tills Ulf skulle vara med. Där blev det stopp tyvärr. Han jobbar ju så mycket. Man sköter utejobbet två och två en vecka var. Vi får göra det vi andra och inte ha med Ulf i det här så att det blir stopp igen.


Focusing on uncluttering for a couple of weeks I hope will become a step in releasing space and concentrating life on what's essential..

Get the whole family to participate in everyday efforts
Trying to start up some kind of smallscale self-sufficiency gardening; 
an attempt to leap right into the essentials of activity, trying how the suit will fit this year, with a background of growing ideas on the reasons why;
  

Essentials of Simplicity, Closeness,wholeheartedness


Connection through activity
Because it's necessary
Space and life together because it's the only way


1 kommentar:

  1. Intressant läsning! Jag vill också göra som du skriver, sätta upp en tidsram för vad i livet som ska vara i fokus just nu (utöver bebis som alltid har den givna platsen i mitten förstås). Jag spretar för mycket, det är för mycket som pockar på min uppmärksamhet och som jag känner borde göras, med resultatet att jag istället inte får någonting gjort. Det får bli ett tidsschema helt enkelt, på vad som ska göras när, denna månad och nästa. Sedan verkligen försöka hitta orken och fokusera. Allt är ju inte roligt, som måste göras, och då är det enklare att smita undan till datorn exempelvis... jag måste nog blogga mindre, och göra mer =)

    SvaraRadera