tisdag 30 april 2013

Nedtrappning

Vi har börjat minska ned på amningen för att Timon ska sova bättre på nätterna. Det kan ju funka. Han sover ju fortfarande middag på dagen vilket de andra slutade med innan 1,5 års ålder. Kan bero på nattamningen eller medicinerna. Det hela har gått bättre än väntat. För några veckor sen bytte vi amningen till sömns i sängen på kvällen till vaket ammande i fåtöljen. Det hela inleddes med en förklaring med hjälp av Nallemin. Nallemin fick ammas i fåtöljen på kvällen och läggas vaken i sängen, när han ville ha "mer" fick han veta att han skulle få igen när han vaknade nästa gång. Timon var med på det hela. Och har tyckt om när jag visat upprepade gånger med nallen. Men läggningen tar väldigt lång tid först i fåtöljen med läsning och sen med sånger när vi ligger i sängen och ofta vill Timon inte ligga kvar och jag måste vara allt mer uppfinningsrik för att hålla kvar honom och måste ibland hålla fast honom. Men han har aldrig blivit ledsen för att han inte har fått ammas igen för att somna. Dock har han vaknat lika många gånger på natten som vanligt.

Sedan i fredags har vi trappat ner ytterligare. Det inte blivit någon amning på natten. Det hela inleddes liksom förra gången med upprepade förklaringar med hjälp av gosedjur. Timon uppskattar när jag visar hur det kommer att bli varje kväll och verkar se fram emot det. Det har funkat bra. Han har inte blivit ledsen utan  somnat om snabbt. Han får igen på morgonen. Lite svårt att avgöra bara vad som ska räknas som morgon. En morgon var det kl halv 6 sen somnade han om och vaknade halv åtta. En annan morgon blev det vid 6.30. Sen somnade han igen.

Vill bara berätta, det går alltså att trappa ner på amningen i samförstånd utan ledsamheter. I alla fall har det funkat för oss. Än så länge.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar