måndag 14 maj 2012

Maskrosbarn - DandelionchildMan skulle kunna tro att det här inlägget skulle handla om utsatta barn, men det är inte den sortens maskrosbarn jag syftar på.  Det anknyter till inlägget om struktur och det jag skrivit om sammanhang och ett helhjärtat liv. Att ta tillvara på här och nu, skapa rutiner för dagens, veckans och i det här fallet årstidens rytm, att fördjupa medvetenheten om här och nu, verkligen ta in tillvaron och det återkommande i den just nu. Uppmärksamma årstiden, ta tillvara på den, intensifiera upplevelsen av den, fokusera lite mer på att uppleva den. Den omger oss ofrånkomligt. Ta in våren och vad som är specifikt för den. Maskrostid. Vi låter uppbyggnaden av vårt årstidsbord/träd för maj starta med ett maskrosbarn.A Dandelionchild to start up our seasonal naturetable. A connection to my recent post about structure and what I wrote back in March about wholeheartedness. To capture this moment, create rhythm to our days, weeks and seasons, to deepen our awareness of it, really take it in and the rhythm of existence. Focus on this  season, preserve it, intensify the awareness of it, deepen our experience of  it. Spring is inevitably surrounding us. Take in spring and what's special about it. För att göra maskrosen använde vi:

 • en trådrulle
 • en träkula
 • grön filt till maskrosens blad
 • ljusgrönfilt till "krage"
 • gul filt till själva maskrosen/håret. Inspiration har jag hittat hos Echoes of a Dream
 • tuschpennor till ansiktet
 • lim
(Att rita brunt hår med tusch var onödigt men det visste jag inte från början)3 kommentarer:

 1. hittade hit via SB och konstaterar att här måste jag läsa typ allt :) kände genast igen en del och kunde sedan konstatera att vi läser samma bloggar och böcker och har många gemensamma tankar. jag återkommer!

  SvaraRadera
 2. Roligt att du hittat hit! Nu måste jag kolla in dina bloggar också!

  SvaraRadera
 3. det ser lite förvirrat ut om man tittar in i mina bloggar, men det beror på att jag håller på att stöka om lite (samtidigt som vi just nu håller på att flyttpacka här hemma). det ska bli ordning och reda och mer samlat sen :D

  SvaraRadera