När man ska använda sig av maskrosens blomma ska man bara ha med det gula. Fästet är väldigt beskt . Man håller hårt om det gröna fästet med ena handen och med den andra vrider man av det gula. |
Maskrossaft: |
Till en liter saft behövs 2 liter maskrosblommor (innan fästet är borttaget) Man låter maskrosorna dra några timmar i en liter vatten tillsammans med saften från 4 citroner och honung efter smak sedan silas maskrosorna bort. Saften blev sisådär. Barnen gillade den inte alls. Receptet har jag hämtat från LearningHerbs. Ska ev prova ett annat recept framöver. |
Maskroskakor: 1,25 dl maskros (utan fäste) blandas med 2,5 dl mjöl och 2,5 dl havregryn. 1,25 dl olja (jag tog smör) blandas med 1,25 dl honung, två ägg och en tsk vaniljsocker. Blanda i maskros-mjöl-havregrynblandningen . Klicka ut med tesked på bakpappersklädd plåt och sätt in i ugnen i ca 10 min. Dessa gillade Timon. Recept från 5 Orange Potatoes Maskros heter Dandelion på engelska, mycket finare än maskros, eller hur? Dandelion kommer från gammelfranskans Dent-de-lion; Lejontand (http://www.wildmanstevebrill.com/Plants.Folder/Dandelion.html ) |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar