måndag 28 maj 2012

Maskrosor: Kan man äta sånt?


När man ska använda sig av maskrosens blomma ska man bara ha med det gula. Fästet är väldigt beskt .
Man håller hårt om det gröna fästet med ena handen och med den andra vrider man av det gula.






Maskrossaft:
Till en liter saft behövs 2 liter maskrosblommor (innan fästet är borttaget)
Man låter maskrosorna dra några timmar i en liter vatten tillsammans med saften från 4 citroner och  honung efter smak
sedan silas maskrosorna bort. Saften blev sisådär. Barnen gillade den inte alls.

Receptet har jag hämtat från LearningHerbs.
Ska ev prova ett annat recept framöver.




Maskroskakor:
1,25 dl maskros (utan fäste) blandas med 2,5 dl mjöl och 2,5 dl havregryn.
1,25 dl olja (jag tog smör) blandas med 1,25 dl honung, två ägg och en tsk vaniljsocker.
Blanda i maskros-mjöl-havregrynblandningen .
Klicka ut med tesked på bakpappersklädd plåt och sätt in i ugnen i ca 10 min.
Dessa gillade Timon.

Recept från 5 Orange Potatoes





Maskros heter Dandelion på engelska, mycket finare än maskros, eller hur?
Dandelion kommer från gammelfranskans Dent-de-lion; Lejontand
(http://www.wildmanstevebrill.com/Plants.Folder/Dandelion.html )


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar